A vízvezeték kereső műszer Kecskeméten is sikerrel járt

Június elején kerestek meg telefonon. Az úr szóbeli tájékoztatása szerint a ház és a közművek a 80-as években épült. Ez az információ figyelemfelkeltő. Vagyis már magában hordozza a sikeres vízcső bemérés ígéretét. 

Miért egyszerűbb a vízvezeték keresés egy régebben épült házban?

Amig a KPE csöveket nem kezdték Magyarországon használni a vízvezeték bekötésekre, ez kb a 90-es évek első felére tehető, minden vízvezetéket acél csöveken fektettek. 80-90 cm mélységben, rongy szigeteléssel. Ami ebben a rossz, hogy ezek a csövek lassan elkorrodálnak. Ami a pozitívum, hogy elektormos jeladóval sikeresen kimérhetők. Ugyanis vezetik az áramot, így a ráadott jelünket is. A KPE csövek már problémásabbak a mérés szempontjából.

Viszont az újabb vízvezetékeknél kisebb a meghibásodási esély, így a megkereséseink száma is kevesebb de azért a vízvezeték kereső műszerünk ebben az esetben is hatékonyan dolgozik. Valamint, az eddig, az 1800-as évektől a 90-es évekig kiépült vízvezeték hálózatok mind ólom és acél vezetékeken futnak.

Ez után a kis szakmai kitérő után, térjünk vissza az adott esethez. Tehát Kecskemétre kellett autóznunk, ami a vállalási díjunkat csak viszonylag konszolidált, kiszállási költséggel növeli.

Probléma a vízvezeték keresésben a szomszédban van csak vízóra akna…

Sajnos a kertben, nem volt fellelhető a vízóra akna, ahonnan csatlakoztathattuk volna a nyomvonal kereső műszer jeladóját. Korábban egy telek volt, amit leválasztottak és így a szomszédnál volt a vízóra, aki nem volt otthon és a viszonyuk sem volt felhőtlen.

A kezdeti problámák áthidalása után már hamar megvolt a vízvezeték nyomvonal meghatározás

A házon belüli víz elzáró főcsapra kapcsoltuk rá a kereső frekvenciát kiadó nyomvonal kereső műszert. A kertben viszonylag nagy növényzet volt, ami nehezítette a mérést. De jelölő festékkel bejelölve, szépen kirajzolódott a szomszédtól  jövő vízvezeték cső becsatlakozása és leágazása. 

A vízvezeték keresés gyors sikerét látva, a helyszínen megbízást kaptunk egy földkábel helymeghatározására is 

Mivel ez a cső bemérés, viszonylag gyorsan sikerült, felvetődött ügyfelemben, hogy ha már ott vagyunk a házhoz bejövő föld alatt futó elektromos kábel becsatlakozását is határozzuk meg. Az ilyen típusú kéréseket is szívesen teljesítjük, de bizonyos plusz költséget jelent minden további közmű, vagy vezeték meghatározása/lokalizálása. 

Az ügyfél, nagyon rugalmas és korrekt volt. Tudomásul vette, hogy a megadott árajánlatban csak a vízcső keresés szerepelt, így  nem nem jelentett számára problémát, hogy a földben futó villanykábel bekötésének vizsgálatáért valamelyeset többet kell fizetnie. 

Vízvezeték kereső műszerünk avatott kézben hamar megoldotta mindkét problémát

Mindkét közmű, nyomvonal keresése sikerrel zárult, amit még egy egy, konkretizáló szonda gödör kiásásával is megerősítettünk. Így pontosan és kézzelfoghatóan látható lett, hogy pontosan ott fut a vízvezeték és földkábel, ahol a műszerünk jelezte.

Örölünk, hogy segítségre lehettünk és megismerhettünk egy ilyen kedves és rugalmas ügyfelet.